4 خوراکی به ظاهر سالم

میرزازاد میرزازاد میرزازاد · 1402/4/23 20:27 · خواندن 4 دقیقه
salad bowl of fruits and nuts and chickpeas

کاسه سالاد میوه و آجیل و نخود

در دنیای امروز، افراد زیادی را می توان یافت که در مورد غذاهای مغذی اطلاعات زیادی دارند. این متخصصان سلامت را می‌توان در کانال‌های رسانه‌های اجتماعی، کاوش در منابع خبری، یا در طی یک برخورد تصادفی در حین دویدن یا سفر به باشگاه پیدا کرد. دانش عظیمی در این دوران مدرن در مورد سلامت و تندرستی در دسترس ما است.

با این حال، اگر به دنبال منابع معتبر نباشیم، بسیاری از حقایق می تواند از کنترل خارج شود که برنامه های سلامتی و تناسب اندام ما را به خطر می اندازد. این امر به ویژه در مورد غذاهای ناسالم که به عنوان سالم و صد در صد مغذی به تصویر کشیده می شوند، صدق می کند.

در جست‌وجوی خود برای یافتن این چهار غذای «سالم» که پزشکان می‌گویند به دلیل محتوای قند بالایشان واقعاً سلامتی را مختل می‌کنند، به سراغ دکتر و کارشناس سلامت، دکتر گاندری رفتیم تا بدانیم این غذاها چه می‌توانند باشند. او فاش کرد که غذاهایی مانند حبوبات، غلات، آجیل و میوه‌ها چهار غذای «سالم» هستند که باید از آنها دوری کنید تا سلامتی خود را به خطر  نیندازید.

حبوبات

دکتر گاندری می گوید: "حبوبات مملو از لکتین هستند. لکتین ها باعث التهاب در بدن شما می شوند؛ این التهاب در نهایت منجر به بیماری های مزمن و مشکلات سلامتی مرتبط با افزایش سن می شود." لکتین ها پروتئین هایی هستند که به طور طبیعی در بسیاری از گیاهان یافت می شوند و به قند متصل می شوند. اگر لکتین به مقدار زیاد مصرف شود، می تواند از جذب سایر مواد غذایی که دارای ارزش غذایی هستند توسط بدن شما جلوگیری کند. لوبیا نمونه خوبی از غذایی است که دارای سطوح بالایی از لکتین است.

دکتر گاندری خاطرنشان می کند که هنوز هم خوب است که غذاهای پر لکتین مانند لوبیا را در رژیم غذایی خود در حد متعادل نگه دارید. او نکاتی را در مورد نحوه طبخ غذاهایی مانند لوبیا برای به حداکثر رساندن فواید سلامتی آنها ارائه می دهد. لوبیاها را یک شب در دو نوبت یا فقط سه بار برای حفظ سلامت با آب خیس کنید. آب مقداری از لکتین را می‌شوید. سپس لوبیاها را همراه با نمک، روغن و آب در زودپز قرار دهید. یک پیاز و برگ بو را به آن اضافه کنید، چون طعم فوق العاده ای می دهد. سپس مقدار مناسب آب را داخل زودپز اضافه کنید؛ مثلاً 453 گرم یا تقریباً نیم کیلو لوبیا به شش فنجان آب نیاز دارد. حدود 10 تا 30 دقیقه با زودپز بسته به اینکه چقدر از حبوبات در زودپز ریخته اید و دستورالعمل زودپز زمان لازم دارید.

غلات

غلات خوشمزه بوده، اما بیشتر آن‌ها مملو از لکتین هستند. از نان، پاستا، برنج و غلات بسته بندی شده دوری کنید.

دکتر گاندری توصیه می کند که این غلات را با گزینه های سالم تری مانند ارزن و سورگوم جایگزین کنید. به یاد داشته باشید که اعتدال عاملی کلیدی در مصرف همه غذاها است. خوردن غلات پرطرفدار اگر در حد اعتدال مصرف شود سلامت شما را از بین نمی برد، اما تا حد امکان انواع بهتری از غلات را انتخاب کنید.

آجیل

همه آجیل ها مثل هم نیستند. در واقع برخی از آجیل ها اصلاً دانه مغزی نیستند. بادام زمینی در واقع دانه و پر از لکتین است؛ بادام زمینی در واقع جزو حبوبات است، بنابراین باید در مصرف آن بیشتر مراقب باشید.

با این حال، آجیل های واقعی مانند گردو، پسته، آجیل برزیلی و آجیل ماکادمیا انتخاب های سالم تری هستند. این آجیل های سالم مملو از چربی های خوب، فیبرهای مفید و منبع عالی پروتئین هستند.

میوه ها

دیدن میوه ها در این فهرست تکان دهنده است، اما باور کنید یا نه، برخی از انواع میوه ها یکی دیگر از موارد مخرب سلامتی هستند. میوه ها حاوی قند هستند. مهمتر از همه، فروکتوز، که یک قند طبیعی است. چه فروکتوز باشد، چه گلوکز یا ساکارز، شکر شکر است.

دکتر گاندری دیدگاه جالبی را به اشتراک می گذارد مبنی بر اینکه در زمان های قدیم قرار بود میوه ها در فصل میوه خورده شوند، نه در تمام طول سال. در حال حاضر، با پیشرفت در کشاورزی، میوه ها هر روز در دسترس ما هستند.

همه میوه‌ها به یک اندازه تولید نمی‌شوند؛ برخی می‌توانند با مصرف متعادل مفید باشند. توت‌هایی مانند تمشک و زغال اخته نسبت به سایر میوه‌ها قند کمتری دارند. موز سبز قند کمتری دارد و می‌توان از آن برای اسموتی یا پنکیک سالم استفاده کرد.