آنفلوانزای پرندگان


سازمان جهانی بهداشت «واقعاً نگران است» که شیوع آنفولانزای مرغی ممکن است اکنون برای اولین بار در بیش از 25 سال گذشته بین مردم گسترش یابد.
WHO دستور ساخت واکسن جدید آنفولانزای پرندگان را در پاسخ به گسترش سریع سویه آنفلوانزای پرندگان H5N1 که باعث شیوع کنونی شده است، داده است.
این هفته یک دختر 11 ساله بر اثر آنفولانزای پرندگان در کامبوج جان باخت، در حالی که پدرش نیز آلوده است و 11 نفر دیگر تحت نظر هستند که برخی علائم را نشان می دهند. کارشناسان نگرانند که ویروس اکنون برای انتقال از انسان به انسانی دیگر تکامل یافته است.
در حالی که پرندگان اهلی و وحشی در سراسر جهان توسط سویه فعلی H5N1 از بین رفته اند، تاکنون هیچ مدرکی مبنی بر انتقال آن بین پستانداران وجود نداشته است.
اگر ویروس بتواند از شکاف گونه ها از پرندگان به انسان عبور کند، نگرانی در مورد آنفولانزای پرندگان و پتانسیل آن برای ایجاد یک بیماری همه گیر تشدید می شود.
هیچ گونه انتقال پایدار آنفولانزای پرندگان هرگز اتفاق نیفتاده است، اما در سال 1997 در هنگ کنگ، انتقال محدودی از انسان به انسان گزارش شده است.

دکتر سیلوی بریاند، مدیر آمادگی و پیشگیری از بیماری همه گیر و همه گیر سازمان جهانی بهداشت، گفت که شیوع کامبوج بیش از موارد جداگانه ای که در دو دهه اخیر ظاهر شده اند، هشدار دهنده است.
وقتی شما فقط یک کیس دارید، تصور می کنید که به این دلیل است که این مورد در معرض حیوانات زنده یا مرده قرار گرفته است. بنابراین برای ما، این بدان معنی است که این یک عفونت مشترک بین انسان و دام است.
اما وقتی می بینید که تعدادی از کیسهای بالقوه پیرامون این پرونده اولیه وجود دارد، همیشه تعجب می کنید که چه اتفاقی افتاده است. آیا به این دلیل است که شاید کیس اولیه بیماری را به انسان های دیگر منتقل کرده باشد؟
بنابراین ما واقعاً نگران انتقال احتمالی انسان به انسان هستیم.
این تحقیقات در حال حاضر بر روی افرادی که در تماس با این دختر بودند در کامبوج ادامه دارد. ما ابتدا سعی می کنیم ببینیم آیا آنها دارای عفونت H5N1 هستند و به همین دلیل منتظر تایید آزمایشگاهی این موارد هستیم.

ثانیاً، هنگامی که ما این تأیید را دریافت کردیم، سعی خواهیم کرد بفهمیم که آیا آن افراد در معرض حیوانات قرار گرفتهاند یا اینکه آیا آن افراد توسط کیس اولیه آلوده شدهاند.
کارکنان سازمان جهانی بهداشت اکنون در کامبوج مستقر شده اند و نتایج این ارزیابی ها گام های بعدی را تعیین می کند.
دکتر ریچارد وبی، مدیر مرکز همکاری سازمان جهانی بهداشت برای مطالعات اکولوژی آنفولانزا در حیوانات، افزود که "در پاسخ به گسترش H5N1 و تکامل آن، اکنون واکسن جدیدی به طور خاص علیه سویه غالب فعلی ساخته می شود.
وی گفت: «ما در حال تولید واکسن دیگری برای ویروس H5 هستیم که به زودی آغاز خواهد شد.
دکتر ونکینگ ژانگ، رئیس برنامه جهانی آنفولانزای سازمان جهانی بهداشت، افزود که تقریباً 20 واکسن فعلی H5 دارای مجوز برای استفاده همهگیر هستند و واکسن جدید به آن اضافه خواهد شد.

اعلامیه سازمان جهانی بهداشت پس از آن منتشر شد که UKHSA مدلسازی شبه کووید را برای آنفولانزای پرندگان در صورتی که انتقال فرد به فرد در بریتانیا یافت شود، سفارش داده است.
UKHSA یک گروه فنی جدید را برای ایجاد مدلسازی برای شیوع احتمالی آنفولانزای پرندگان فعال کرده است، که شامل پروفسور نیل فرگوسن، که در اولین قرنطینه کووید در سال 2020 نقش داشت، و پروفسور سوزان هاپکینز، مشاور ارشد پزشکی UKHSA، را شامل میشود.
یکی از سناریوهایی که توسط مقامات بررسی می شود این است که ویروس نسبتاً خفیف باشد و میزان مرگ و میر ناشی از عفونت مشابه کووید 0.25 درصد باشد.
بدترین فرضیه این است که آیا این ویروس در افراد به اندازه اپیدمی آنفولانزای اسپانیایی 1918 کشنده باشد، با نرخ مرگ و میر در حدود 2.5 درصد، و نرخ بستری شدن در بیمارستان یک در 20.
برخی تخمینها از میزان مرگ و میر آنفولانزای مرغی در انسان تا 60 درصد است، اما کارشناسان میگویند این ممکن است گمراهکننده بوده و با سوگیری نمونهگیری از زمانی که H5N1 برای اولین بار در 20 سال پیش ظاهر شد، مرتبط باشد.
این مدل سازی نشان دهنده تشدید آمادگی مقامات بهداشتی است زیرا بدترین شیوع آنفولانزای پرندگان در این کشور همچنان مرغداران و کلنی های پرندگان وحشی را به طور یکسان تخریب می کند.